CÉLKITŰZÉSEK

 

A PROJEKT CÉLKITŰZÉSEI

Általános cél:

Az ökoszisztémák szolgáltatásai csökkenését megelőző megoldások megvalósítási lehetőségeinek azonosítása, az ökoszisztémák gazdasághoz való hozzájárulásával kapcsolatos ismeretek növelése, valamint a biodiverzitás csökkenésének megállítása Romániában.

1. specifikus cél. A Bihar Megyei Tanács és a Körösvidék Múzeum felügyeletében lévő védett természeti területek és a Natura 2000 természeti területek gazdasági értékének ismertetése, és egy 12 hónapos időszak alatt a különböző gazdasági ágazatokhoz való 50%-os hozzájárulásának ismertetése.

2. specifikus cél. A helyi közösségeknek a környezetvédelmi és -megőrző tevékenységekben való részvételének fokozása, 6 hónap alatt minimum 20 erdőőr képzésével a védett természeti területekre, és a célirányos tájékoztatás megvalósítása.

3. specifikus cél. A védett természeti területek és a Natura 2000 természeti területek védelmének fokozása a környezetvédelem fontosságát tudatosító kampányok szervezésével, 3 hónapos időszak alatt.

A projekt hozzájárul a program általános célkitűzésének eléréséhez, mivel a projekt által elkészülő tanulmányok azonosítják az érintett védett természeti területeken az infrastruktúra kiépítésének legjobb megoldásait, hogy megoldást kínálhassanak az ökoszisztémák szolgáltatásai romlásának problémáját illetően, gyarapítsák az ismereteket ezeknek a gazdasághoz való hozzájárulását illetően, valamint hozzájáruljanak a romániai biodiverzitás csökkenésének megállításához.

 

Facebooktwittermail rss